portfolio
vissza a főoldalra
DÍNER TAMÁS FOTÓMŰTEREM
Díner Tamás fotóművész
Díner Tamás
HU Budapest
mobil: 00 36 30 966 9121
e-mail: dinertamas@gmail.com
Fotóstúdió Díner Tamás facebook

ELŐSZÓ


Díner Tamás fotóit látva mindig arra gondolok: ott szeretnék élni, ahol ilyen a világ! Amerre ő jár, tobzódik a szépség; színek, fények és formák mutogatják magukat, egymással versengve tolongnak lencséje elé.


Harminc évnél is hosszabb barátságunk alatt alig néhányszor láttam Díner Tamást fényképezni. Ő nem olyan fotós, akinek éjjel-nappal ott lóg a gép a nyakában, és amit meglát, íziben levadássza. Azt hiszem, ő és a téma intim viszonyban van egymással, kívülálló harmadiknak nincs ott keresnivalója. Legmegragadóbb képei messze földön, nemegyszer ember nem járta órákban készültek, amikor nem volt más szemtanú, csak maga a művész.


A normandiai tengerpart gyöngyházfényű homokja, a párizsi autóbusz ablakán legördülő esőcsepp, az Égei-tenger és a mediterrán égbolt kétféle kékje között megvillanó, cseppnyi hófehér hajó, az elegáns római kávéház ablakában arisztokratikus fejtartással merengő, kalapos dáma... a szavak megközelíteni sem tudják a képeken megjelenő szépséget. A valóság nagyon akar tetszeni nekünk ezeken a fotókon. Díner Tamás, a fotóművész bensőséges kapcsolatot tart fenn a tárgyi valósággal. Aki szereti a világot, azt a világ viszontszereti.

Díner azonban nemcsak különleges érzékenységű fotóművész, hanem közkedvelt, sűrűn foglalkoztatott portretista is -- akit egyszer lefényképezett, az legközelebb is az ő lencséjén keresztül szeretné megmutatni magát.


Talán ebben áll a nagy titok. Olyanok szeretnénk lenni, mi mindannyian, emberek és zászlók, biciklik és esőcseppek, ajtókopogtatók és napernyők, faragott puttók és gyümölcsöstálak, kerti székek és felhők, amilyennek Díner Tamás képei mutatnak bennünket. A szeretetreméltó személyiség megteremti maga körül a szeretet közegét, ahol minden tükör úgy torzít, hogy szebbnek lássa magát, aki belenéz.


Révbíró Tamás

kiállítási képek
portrék
kreativitás & kommunikáció 2013

reklám marketing kiszolgáló rendszer kreatív siker koncepció legjobb online web design stílusteremtés profit partner grafikai tervezés fotográfia stílus kommunikáció vállalkozás üzleti filozófia szemlélet csomagolás hirdetés megjelenés tanácsadás unio arculat legjobb szeretet aranyút vip intelligens bázis film style flash shop magas minőség